Om företaget

Jag som driver företaget heter Torbjörn Gräns, här nedan kommer lite kort historik om företaget.

Hur det började

Mitt intresse för USA bilar började vid 16 års ålder då jag byggde en a-traktor Duett. När jag var ute och körde med den fick jag kontakt med amerikanska bilar och så klart de personer som hade dem. Ett stort intresse väcktes!

Köpte min första USA-bil när jag var 17, en 1961 Ford Galaxie Sunliner. Bilen var helt i delar och karrossen var av ramen, blev såklart idiotförklarad av många men 2 år senare var bilen körklar och blev riktigt fin med den tidens krav!
En kväll såg jag en Cadillac -58 cab och förstod då direkt vilket märke som gäller! Så jag sålde Forden och köpte en -57 Cadillac cab som byttes mot en -58 Cadillac Fleetwood och på den vägen fortsatte det, importerade även en del bilar från USA redan på -80 talet och då nästan uteslutande Cadillacs!

Företaget

Jag har drivit företaget Gräns USA-bilar på heltid sedan 1996 efter att ha sysslat med bilar som hobby/deltid i 10 år.
Under många år importerades ett stort antal bilar, mest Cadillacs men också andra märken. Av olika orsaker kom bilimporten av sig för några år sedan och för nuvarande importeras endast ett fåtal bilar. Genom åren har jag fått stor erfarenhet och kunskap om detta och tyvärr också många dåliga erfarnheter men förhoppningsvis har man blivit klokare och lärt sig av det!!

Företagets nuvarande inriktning är renoveringsjobb från mindre jobb till kompletta renoveringar , en del cabmonteringar blir det vilket jag gjort väldigt många genom åren! Ett specialområde har blivit renovering av cabställningar och då nästan uteslutande GM -54-60. Har tagit fram nitar och bussningar och verktyg att nita dessa!

Företaget gör endast jobb av högsta kvalitet! På hemsidan kommer vi att lägga upp bilder framöver som illustrerar detta!

  • img
  • img
  • img